Top 3 opera’s die je absoluut in je leven moet zien

Category List

Upcoming Event

Half Sane

23

Jul

Mystery Mask

11

Aug

Veel mensen hebben nog nooit een opera gezien. Dat is jammer. Zoals Gustav Mahler ooit zei: “Als een componist kon zeggen wat hij te zeggen had in woorden, zou hij niet de moeite nemen om het in muziek te zeggen.” Dat is de reden waarom, zelfs als je veel romans leest, je de grootste opera’s zou moeten zien.

Anderen vinden klassieke muziek saai. Dat is een vergissing. Bedenk eens hoeveel klassieke stukken er in films of advertenties worden gebruikt. Sommige films zijn meesterwerken, mede dankzij het perfecte gebruik van muziek. “Barry Lyndon” van Stanley Kubrick is een van de beste films ooit dankzij de compositie “Sarabande” van Händel. Als je “A Clockwork orange” hebt gezien, ken je ook de kracht van klassieke muziek

Er zijn enkele opera’s die je absoluut moet zien, want ze zijn echt krachtig. Zoals elk uitstekend kunstwerk, kan een uitstekend stuk opera je leven veranderen. Helaas kunnen operakaartjes duur zijn. Als je het je niet kunt veroorloven om regelmatig naar de opera te gaan, moet je de beste opera’s kiezen. Hier is een lijst van drie krachtige opera’s.

“La Traviata” van Verdi

Verdi staat op de beroemdste componist. Iedereen kent zijn stuk genaamd de “Four Seasons”. Het werd veel gebruikt in advertenties en films. La Traviata is een van de meest gespeelde opera’s ter wereld. Het duet Libiamo ne’ lieti calici is een van de bekendste operafragmenten. Het is een van de meest vreugdevolle stukken die je ooit zult horen. Je moet het zeker een keer in je leven gezien hebben.

“Madame Butterfly” door Giacomo Puccini

Zelfs als je Puccini niet kent, heb je zijn beroemdste composities gehoord, genaamd “O Mio Babbino Caro” of “Che gelida manina”. Madame Butterfly is een van de meest populaire opera’s, vooral in de Verenigde Staten. Dat komt omdat het echt krachtig is Madame Butterfly is tragisch. Het is een verhaal van een Japanse vrouw die wordt verraden door zijn Amerikaanse echtgenoot. Het zal je echter raken zoals maar weinig kunstwerken kunnen doen.

“Carmen” van George Bizet

Iedereen kent het Toreador-lied uit deze opera. Je moet deze opera zien, want het is revolutionair. Bizet verandert de komische opera voor altijd met Carmen. Carmen is ook een vrije en echt sterke vrouw die leeft voor het moment. Haar reis is zeer inspirerend.

Als je het je niet kunt veroorloven om naar de opera te gaan, bedenk dan dat er veel geweldige opera’s zijn. U kunt opnames van de grootste gemakkelijk vinden.

Tags :
News
Share This :