Doe mee aan een wedstrijd en win een jaar lang kaartjes voor Theater Utrecht.

Category List

Upcoming Event

Half Sane

23

Jul

Mystery Mask

11

Aug

Samen met Stadsschouwburg Utrecht, Podium Hoge Woerd, Theater Kikker, De Dansers en theatermakers Het Filiaal slaan we de handen ineen voor de landelijke campagne “Theater. Mooier dan ooit”. In dat kader geven we een jaar lang Utrechtse theaterkaarten weg aan Utrechters. Dit ter herdenking van de heropening van de theaters!

Dus kom terug en beleef die geweldige momenten opnieuw. Voor de show is er altijd een buzz. Dat kolkende applaus, de spanning van een show. Die mysterieuze sensatie die alleen in persoon kan worden gevoeld. Het kan weer! Wij, samen met de andere podia en bedrijven in Utrecht, staan ​​te popelen om je (en op gepaste afstand) te verwelkomen.

Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur wordt er door het hele land – via diverse acties, muziek, theater, cabaret en andere – luid geschreeuwd dat we blij zijn dat we weer open zijn. Dit wordt in Utrecht herdacht met een speciale winactie. Hiermee maak je van september 2021 tot en met juni 2022 kans op een duoticket voor vijf verschillende Utrechtse gezelschappen voorstellingen in elk van de deelnemende podia, als aftrap van een jaar theater!

Wat moet je doen om het voor elkaar te krijgen?

Bezoek  theatermooierdaanooit voor meer informatie. Raad welke foto van welk theater/podium is en stuur je reactie voor 2 juli in. De beloning wordt verloot onder de juiste inzendingen en zal bestaan ​​uit 5 x 2 vrijkaarten voor 1 persoon. De winnaar wordt rond 5 juli bekend gemaakt.

De volgende voorstellingen staan ​​voor het grijpen: Colic van Theater Utrecht in De Paardenkathedraal in september 2021; Lost Things (7+) van theatermakers Het Filiaal in Fort Blauwkapel in oktober 2021; Terug uit Troje van Theatergroep Aluiin in Theater Kikker in december 2021; Future of Work door het Nieuw Utrechts Toneel in Podium Hoge Woerd in januari 2022; Hold Your Horses van De Dansers In overleg met de winnaar wordt de specifieke dag bepaald.

Theater. Verbluffender dan ooit tevoren.
Als onderdeel van de landelijke campagne telden We met de hele sector op een bijzondere manier af naar de tijd dat alle theaters, poppodia, festivals en musea weer prachtig open mochten gaan dan voorheen. En op dit moment maken we ons klaar voor uw volgende (live) bezoek. Want het wordt zeker nog mooier dan voorheen!

Op 1 juli zendt NPO Start een vorm van Hades uit.

Het optreden was uitstekend. A Kind of Hades van regisseur Thibaud Delpeut, die in 2015 in Theater Utrecht in première ging en hem de Regisseursprijs opleverde, wordt donderdag 1 juli om 20.30 uur uitgezonden op NPO 2 Extra. Het werk toont het leven van een groot aantal patiënten, hun familieleden, artsen en verzorgers in een psychiatrische instelling in een helder, menselijk portret.

Regisseur Thibaud Delpeut ontwikkelde met zijn kenmerkende muzikale handschrift een intieme en grappige voorstelling voor een enorm ensemble van topacteurs. De voorstelling werd in 2016 door het Nederlands Theater Festival uitgeroepen tot een van de topvoorstellingen van het seizoen.

De Nederlandse Theaterjury over A Kind of Hades: “We zien een soort hiernamaals waarin we systematisch onze waanzin beleven onder toezicht van Thibaud Delpeut.” Kleine en enorme menselijke tragedies, soms absurd en amusant, maar soms tragisch tragisch, spelen zich op het toneel af, verspreid. De richting verschuift tussen tekenfilms en verhalen die je pijn doen en verstoren, omdat je niet kunt achterhalen wat waar is als je lijdt. Het uitstekende spel van het ensemble en de transparante enscenering vormen samen een meerlagig geheel.”

De NPO heeft als onderdeel van haar cultuurprogramma het grootste podium van Nederland ingehuldigd met muziek, dans, theater en andere culturele acts die je niet wilt missen.

Audities Wat is de definitie van liefde?

Voor het nieuwe seizoen van Theater Utrecht en DOX zijn we op zoek naar acteurs met een theater- en dansachtergrond. What is Love is een nieuwe grotezaalvorstelling gecreëerd door regisseur Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager.

Theater Utrecht coproduceert het toneelstuk What is Love met DOX in seizoen 2021/2022. Op 23, 24, 29 en 30 juni worden er werksessies georganiseerd waar je je vaardigheden als performer kan laten zien! We zijn op zoek naar artiesten die ‘beyond the box’ kunnen denken. Ben jij een hiphop, threading, experimentele, geïmproviseerde of geïmproviseerde danser met een passie voor theater? Of ben je gewoon een getalenteerde jonge acteur of actrice met een voorliefde voor dans? Kom dan naar onze audit!

What’s up, what’s up, what’s up, what’s up, what’s up, what’

Data en tijden: 23, 24, 29 en 30 juni – 18:30-20:00 uur
De Berenkuil is gevestigd aan de Biltstraat 166 in Utrecht.

In De Paardenkathedraal is NKK NXT te gast.

Het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, NKK NXT, werkt in 2023 samen met Theater Utrecht en Naomi Velissariou. Zij brengen hun nieuwe voorstelling BLOOM – a Sequence of Gatherings in ons thuistheater De Paa

binnenkort rdenkathedraal.

Het vierde jaar van het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, NKK NXT 20/21 (Immix), zoekt naar de betekenis van samenkomen in deze nieuwe voorstelling. Ze onderzoeken deze nieuwe kunst van samenkomen, bedacht en gekoesterd in een wereld die is ommuurd, vol online ontmoetingen en bestand tegen fysiek contact.

Hoe kunnen we samenkomen als we fysiek van elkaar gescheiden zijn? Op zoek naar de toekomst van koormuziek creëerde NKK NXT 20/21 – Immix (Engels voor mixen) een baanbrekende uitvoering die fysieke aanwezigheid in evenwicht brengt met digitale afstand. De zangers construeren en deconstrueren taal, geluid en een nieuwe realiteit in een hybride performance die zowel live in De Paarddenkathedraal als online via livestream plaatsvindt. De digitale wereld wordt vermengd met de werkelijke ruimte, wat resulteert in een oneindige beweging van de echte wereld op het scherm.

Op zaterdag 26 juni om 16.00 uur. en 20:00 uur en op zondag 27 juni om 16:00 uur

Tags :
News
Share This :